Cookie-urile      Politica de confidențialitate
ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Sighisoara

Ediţia a patra a Festivalului de Muzică Sacră la Alba Iulia

Cântarea bisericească înveselește sărbătorile și face să se nască în inimile oamenilor fiorul unor trăiri deosebite și dorul după Dumnezeu. Ca un ecou al acestei realități și pentru valorificarea bogatei tradiții muzicale bisericești din Transilvania, acest sfârşit de săptămână va fi dedicat, la Alba Iulia, muzicii sacre.

Astfel, sâmbătă, 23 mai şi duminică, 24 mai 2015, începând cu ora 19.00, în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia se va desfășura Festivalul de Muzică Sacră „Cântați lui Dumnezeu cu bucurie”, aflat acum la a patra ediție. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Școlar Județean Alba, va reuni coruri ale elevilor din cercurile de religie Câmpeni, Cugir şi Sebeş, corurile monahale de la Rimetea şi Sighişoara, solişti vocali (Cornelia Goţia şi Oana Bozga Pintea), grupurile folclorice de la Biia, Sâncel şi Tărtăria şi coruri ale preoţilor din protopopiatele Alba Iulia şi Târnăveni.

Vă aşteptăm să participaţi la un eveniment spiritual şi cultural de excepţie sâmbătă, 23 mai şi duminică, 24 mai 2015, începând cu ora 19.00, în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia.

Pr. Florin Croitoru