Cookie-urile      Politica de confidențialitate
ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Sighisoara

Parohia Ortodoxă Luduș II a premiat pe cei mai tineri enoriași

Parohia Ortodoxă Luduș II a premiat pe cei mai tineri enoriași Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţiei Sale Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, Parohia Ortodoxă Luduş II şi-a răsplătit cu diplome şi cărţi pe cei mai tineri dintre enoriaşi pentru implicarea de care au dat dovadă în activitatea religioasă şi culturală în cadrul Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Luduş. Astfel, în Duminica Floriilor au fost premiaţi peste 50 de elevi luduşeni de către părintele protopop Lucian Voşloban, activitate iniţiată în anul 2013.

Duminică,24 aprilie 2016, când sunt pomeniți Sfinți Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei și Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș și Sfinții Pasicrat și Valentin, este ziua de prăznuire a Intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos. Cunoscută şi sub numele de Duminica Floriilor sau Stâlpărilor, aceasta este puntea de trecere de la Postul Mare de 40 de zile la Săptămâna Sfintelor Patimi.

Debutând încă din anul 2013, în Duminica prăznuirii Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, la sfârşitul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Luduş, a avut loc premierea elevilor care au participat şi s-au implicat în slujbele religioase desfăşurate în acest sfânt locaş de cult pe parcursul anului şcolar 2015 – 2016.

O atenţie deosebită a fost acordată Grupului de Iniţiativă pentru Tineri din cadrul Protopopiatului Luduş, format din aproximativ 30 de elevi şi care împlineşte o frumoasă rânduială catehetică, filantropică şi misionară, concretizată săptămânal în: participare la slujbele religioase, programe interactive, activităţi de educaţie non-formală, dezbateri pe diverse teme de interes pentru tineri, şi care a fost răsplătită cu diplome de merit şi cărţi.

De asemenea, au fost premiați elevii care fac parte din trupa de teatru susținută de Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” și de Protopopiatul Ortodox Român Luduș pentru rezultatele obținute în cadrul unui concurs de teatru pentru elevi, desfășurat la Sighișoara, unde tinerii actori ludușeni au prezentat piesa ”Hoțul de mărgăritare”, de Bartolomeu Anania, obținând două premii pentru cea mai bună interpretare masculină.

”Așa cum se știe, anul 2016 este Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox pe care îl considerăm un bun prilej de a ne apropia mai mult de tinerii noștri, care doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate”, a precizat părintele protopop Lucian Voșloban.